Doktora ve tezli yüksek lisans programlarına başvuru yapan tüm adaylar, “mülakatlardaki değerlendirmelerde başarılı olması ve uygun görülmesi halinde”, %100 e varan oranda burslu kabul almaktadır.
Detaylı bilgi için Lisansüstü Burs ve Desteğe İlişkin Yönerge.

Profesyonel (tezsiz) yüksek lisans programlarına başvuru yapan tüm adaylar,mülakatlardaki değerlendirmelerde başarılı olması ve uygun görülmesi halinde”, %50 ye varan oranda indirimli kabul almaktadır.

*Kamu personeline, ibraz edilmesi halinde, profesyonel (tezsiz) yüksek lisans programlarında %20 oranında “Kamu Personeli İndirimi” uygulanmaktadır.
*Online başvuru sırasında doküman yükleme alanına, diğer belgeler ile birlikte kamu personeli belgesinin yüklenmesi gerekmektedir.

*İstanbul Barosuna kayıtlı stajyer ve avukatlara ayrıca Türkiye’de avukatlık mesleğini icra eden profesyonel (tezsiz) yüksek lisans adaylarına, Hukuk Profesyonel (Tezsiz) Yüksek Lisans programlarında %50 oranında indirim sağlanmaktadır.
*Meslek kimliklerinin veya görev belgelerinin online başvuru sırasında doküman ekleme alanına yüklenmesi gerekmektedir.

*Türkiye Adalet Akademisi ile iş birliği çerçevesinde, tüm hakimler, savcılar, hakim ve savcı adaylarına Hukuk Profesyonel (Tezsiz) yüksek lisans programlarında %50 oranında indirim sağlanmaktadır.

*Kurumsal katılım söz konusu olduğunda uygulanan ek burs imkanları hakkında bilgi için sgs@khas.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

Kadir Has Üniversitesi Mezunlarına Yönelik Burslar

Lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi’nde tamamlamış olan adaylara, yüksek lisans programları için %25 Öğrenim Ücreti İndirimi, HASMED üyelerine ise %30 Öğrenim Ücreti İndirimi uygulanmaktadır.

2024 – 2025 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ ÜCRETLERİ
ProgramlarÖdeme Türü2024-2025 Akademik Yılı Ücretleri
(KDV Hariç)
Tezli Yüksek Lisans ve Doktora ProgramlarıYıllık534.000 TL
Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıProgram Ücreti600.000 TL
Mimarlık ve Kent Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıProgram Ücreti350.000 TL
Diğer Tüm Tezsiz Yüksek Lisans ProgramlarıProgram Ücreti300.000 TL

Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının 2547 Sayılı Kanunun Ek 9 uncu Maddesi Kapsamında Ücretsiz Öğrenci Okutmasına Yönelik Usul ve Esaslar
Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Usul ve Esaslarda geçen;
f) Şehit yakını ile gazi ve gazi yakını: 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi ile 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocuklarından; 3713 sayılı Kanun ve 2330 sayılı Kanun kapsamındaki maluller ile eş ve çocuklarından; 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanlar ile eş ve çocuklarını ifade eder.